I helgen fick jag ett uppdrag från Visit Gellivare Lapland och Visit Swedish Lapland som innebär att jag ska skriva en story telling om just norrskens spa och bad. Antal ord ska vara minimum 300 och max 500. Jag landade på ca 393 ord. Tänkte att jag försöker att landa mellan minimum och max antal ord, vilket jag gjorde. 🙂  Läs och grunna och jag hoppas att jag kan skapa och förmedla just den unika och magiska upplevelsen som du får här. 

 

Naturlig nordisk lyx just – för dig
Här omfamnas du i en unik, magisk och hälsoinspirerande upplevelse. Du lugnar såväl ditt sinne som renar din kropp med en härligt renande och vitaliserande Spa-ritual, dusch och en varm sauna. För att sedan sjunka ned i en varm badkälla utomhus. Den friska luften smeker din kind samtidigt som du betraktar stjärnhimlen eller få uppleva det sagolika norrskenet. Aurora borealis som fenomenet också kallas som lyser upp himlen med sin färgpalett – grön, rosa och lila och som står på allas önskelista att få se. Känn värmen i kroppen, för att sedan ta ett kallt bad, snöbad eller en kall dusch. Värm dig igen i saunan och vid den sprakande elden i den mysiga relax stugan.

Vi människor har i alla tider använt oss av vatten för att främja vårt välbefinnande. Saunan som livsstil är en stark nordisk tradition och kultur och precis som den Japanska badkulturen finns en lång historia för de urgamla källorna till badtraditionerna. Produkter som du använder här är holistiska och inspirationen till produktfilosofin är hämtat från naturen och gamla kurtraditioner. Du använder vilt växande, naturliga och ekologiska ingredienser av högsta kvalitet och av miljövänliga källor så långt det är möjligt.

 
Du guidas steg för steg i din Spa-ritual med de välgörande och vitaliserande produkterna för god ansikts-, och kroppsvård. Det är en av de fyra hörnstenarna till en sund livsstil och även en av grundstenarna för allt välbefinnande. Du börjar med att bli närvarande i det som är här och nu. Med en härligt doftande och avslappnande aroma olja utför du en meditation. Med några droppar i handflatan djup andas du in den naturligt kraftfulla oljan samt masserar dina tinningar. Med ett avslappnat sinne och klarhet i tanke fortsätter du ditt norrskens bad.

 
Fortsätt att slappna av och njut vid eldbrasan och den mysiga stugan. Du kokar ditt kaffe över öppen eld. Njuter av både doft och smak samt passade tilltugg. Viktigt är att du fyller på vätska och här får du njuta av förmodligen världens renaste mineralvatten – Åive – som kommer från kallkällan ett stenkast från här och vid foten av fjället Hirvasåive.

Vår nordiska badkultur, närheten till naturen och den vackra årstiden är sinnligt avkopplande och en lisa för både kropp och själ. För dig är det naturlig nordisk lyx, en unik Spa- upplevelse och en liten smakbit av Swedish Lapland som får dig att längta tillbaka.

Varmt välkommen de med  för denna fina upplevelse