Här vill jag presentera en av mina leverantörer, och jag är stolt att just vara återförsäljare till Alive Foods ekologiska råvaror och superfoods av högsta kvalitet. Grundaren Thim Bohm med flera års erfarenhet i USA. Mer kan jag berätta om senare, men just att han har sett så många mänskliga framgångar, och då skriver jag inte om berömmelse eller pengar, utan att efter han bevittnat och arbetat tillsammans med tusentals patienter i USA , och sett dem överkomma sina sjukdomar genom att stötta kroppens immunförsvar och andra funktioner genom att konsumera näringsrik, ekologisk eller vildskördad mat, superfoods, örter, bra fetter och rätt sorts kosttillskott, så var det tydligt att födan som vi äter påverkar vår hälsa och välmående starkt.

När jag var 16 år gammal, ingen ålder alls, mitt i min idrottsliga karriär. Jag som var på junior landsläger i handboll och mitt mål var att bli bättre än så istället så fick jag en blodsjukdom – Trombozytopeni – för lite trombozyter i blodet vilket innebar att jag lätt kunde få blödningar i min kropp. Jag bestämde mig redan då att som den idrottare jag var att det ska jag övervinna och det tog mig några år. Jag både tränade mycket och tävlade, Ok inte när de hade mig på extra vak. Min otroligt fina kondition hjälpte mig långt här, men också mina tankar om att bli frisk och vilken väg jag ville gå. Jag sökte mig allt mer till –  Let food be the medicine and medicine be the food – Och jag är för evigt tacksam att jag valde den vägen, Jag har sedan tävlat i idrott och vunnit många medaljer, men högsta miljonvinsten är att mina trombozytvärden ligger på topp värden nu.

Allra ödmjukaste till mig själv, till er och livet. Här kan jag hjälpa många i min yrkesroll som kost och näringsrådgivare och med egna erfarenheter om vad  livet kan ge oss alla, både i form av behov av återhämtning, prestation eller att ha behovet att stötta kroppens läkningsförmåga. Så här har jag både presenterat en av mina leverantörer och en av mina stora passioner i livet – Mat som medicin. Följ mig gärna här på bloggen, då jag också kommer att dela med mig av hälsosamma, goda och närings nyttiga recept.